Kivjärv är en lugn och rogivande  gårdsgrupp mitt i Kronoby kommun. Trots ett lagom avskilt läge, är byn geografiskt väl placerad. Söderby skola i ligger på 1 km avstånd, till närmsta bilverkstad är det 850 m och till närmsta simstrand 6 km. Till privat läkarmottagning  i Nedervetil är det 12 km  och där hittas för övrigt också allt vardagsnödvändigt som  t.ex matbutik, specialaffärer, bank, bibliotek, lunchcafé /pizzeria. Även Terjärv centrum finns på 15 min bilavstånd, och till Kronoby centrum är det 20 km. Till Karleby och Jakobstad är det 30 km åt vardera hållet. 

Kivjärvvägen 14, KRONOBY

Egnahemshus 5 r+k+bdr+2 wc+b ca 96 / 136 m2

Byggår 1954, grundrenoverat / tillbyggt 1979-1980, 1990

Biltak för två bilar, byggt 1982

Hall 14 x 36 m totalt 504 m2 byggd 1990


* trivsamt boende även för en större familj

* ypperlig plats för hästhållning 

* trevliga promenad- och ridvägar

* barn- och djurvänlig plats

* stora verksamhetsutrymmen

Ett klassigt frontmannahus av sin tid, omformat av en händig ägare med praktiskt sinne till ett rymligt & trivsamt boende. Ägaren har växt upp på den intill liggande gården, och en gång i tiden hörde också detta hus till samma jordbruk.  

Huset omfamnas av en lagom stor trädgård. Lättskött, men med potential för den som vill utveckla! Här finns vin- och krusbärsbuskar, blomrabatter, pilträd, björk och gran - och en häck som ger insynsskydd mot byvägen. Gott om plats för jordgubbs- och potatisland. Den 25 m2 stora terrassen i perfekt söderläge har fungerat som familjens vardagsrum under somrarna, och gräsmattan framför huset är uppskattad av barnbarn och husdjur! 

Som husmodell är frontmannahuset väl genomtänkt, och det är lätt att förstå att modellen är omtyckt.  Fönster i alla riktningar skapar en känsla av rymd och frihet som gör det lätt att andas.  Och kanske är det även nåt med luften här som gör det lättare att jorda sej?

Vårens solstrålar letar sig in genom gardinerna och ger ett behagligt ljus i köket. Morgon-och eftermiddagssol i köket, kvällssol i vardagsrummet. Det finns bra med förvaring i köket, och köksluckorna är av massivt trä. 

Huset är i tekniskt gott skick. 10 cm tilläggsisolering från insidan. Kommunalt vatten, egen brunn. Elcentral förnyad. Varmvattenberedare 300 L. Bruks- och avloppsrör plast, avloppsrören förnyade allt ut till brunnen. Avloppsbrunnen förnyad. Spån och bergull som isolering på mellantaket. Orginal pärttak kvar under plåttaket. Självdragsventilation.  

Man brukar säga att ett hus utan eld är en kropp utan själ. Och visst skänker det ro att sitta och titta på en brasa!  I huset finns hela tre fungerande eldstäder - en Högfors vedspis i köket, samt traditionella plåtugnar i båda rummen på nedre våningen. Dessutom finns mölighet att sätta in nån form av kamin i ett av övre våningens sovrum. 

Fastän alla årstider har sin charm, är det nog sommartid ett hus som det här kommer bäst till sin rätt!  

Tomten är inte utbruten, men torde bli ca 4000 m2. Runt omkring finns odlad jord som kan köpas som tilläggsmark för den som behöver.  

 

 

Tonårsavdelning - På andra våningen finns tre rymliga sovrum, walk-in-closet, wc och gott om förvaringsutrymme under snedtaket. 

I och med tillbyggnaden skapades en vardagsingång direkt till badrummet och bastun, och här finns möjlighet att planera och utveckla ytterligare. 

Den stora hallen passar för många ändamål - häststall, manege, bilhobbies, båtförvaring... I verkstadsdelen med dörr 3,60 x 3,50 m  finns även ett kontorsrum samt ett oinrett vindsrum att ta i bruk för den som vill. 


Pris: 149 000 €. Ring 050 5963 122 och boka visning!

* Köparen svarar för styckning av tomt, köpevittnesarvode 120 € samt överlåtelseskatt 4 %.