Kök

Plocka bort all disk, diskborstar och liknande. Se till att ha så mycket tomma bänkytor som möjligt. Större fina köksmaskiner kan stå framme, men göm sladden. En duk på bordet, blommor och en korg med färsk frukt ger ett trevligt intryck.

Badrum

Ställ undan toalettborste och tvättkorg. Fäll ner wc-locket och dra undan ev duschdraperi. Ta bort alla hygienartiklar som tandborstar och schampoo mm och andra småsaker. Se till att ha fräscha handdukar i matchande färger. 

Sovrum

Bädda sängen, använd gärna ett ljust överkast. Ett par kuddar på sängen är också snyggt. Rensa nattduksbord från småprylar, och plocka bort kläder och annStäda barndens rum och plocka undan överflödiga leksaker.

Vardagsrum

Plocka undan alla fjärrkontroller. Puffa upp kuddarna i soffan. En snygg pläd i matchande färg nonchalant slängd över soffan ser alltid trevligt ut. Tänd ljus och lampor. Förbered spisen så att den kan tändas - det skapar stämning och atmosfär.

Trädgård

Ställ i ordning utemöbler och rensa uteplats /balkong från onödiga saker. Plocka bort skräp, skrot och leksaker från trädgården. Se till att gräset är nyklippt. Flytta gärna undan bilen från uppfarten. Skotta snö, plocka undan snöskyfflar o dyl vintertid. 

Inför visningen

Se till att blommor och frukt är fräscha, och att det doftar fräscht i hela huset - ut med soporna! Putsa speglar, torka av öppna ytor. Ha i åtanke att många spekulanter öppnar dörrar och skåpluckor, ha därför ordning i garderober och köksskåp.