Averanda LivingAveranda Living

Olen kauan halunnut kertoa hienoista ihmisistä, kodeista sekä paikoista joita kohtaan päivittäin työssäni kiinteistönvälittäjänä. Averanda Living –osion alla löytyy meilläkotona tyylisiä artikkeleita, sisustusta, inspiraatiota sekä mielenkiintoisten ihmisten haastatteluja. Täältä löytyy myös hyödyllistä kiinteistöjuridiikkaa sekä vinkkejä kotiin & asumiseen.

‌Hauskoja lukuhetkiä! 
‌- Annika

Q & A: Osakkeiden lkm

Vastaus: Asunto-osakeyhtiöissä on tavallista, että ylempänä olevien asuntojen osakelukumäärä on suurempi kuin ensimmäisessä kerroksessa, kyse on ns. kertoimesta. Tämä on varmasti lähtenyt joskus siitä ajattelutavasta että ylemmässä kerroksessa asuva ”kuluttaa” taloa enemmän kuin alimmaisessa asuva. Jos taloon esimerkiksi hankittaisiin hissi, joutuisi 3.kerroksessa asuva maksamaan hissistä enemmän, koska todennäköisesti käyttää sitä enemmän kuin 1. kerroksessa asuva.

Varainsiirtovero%

Varainsiirtoverolaki muuttui 1.1.2024. Kiinteistöjen varainsiirtovero aleni 4 prosentista 3 prosenttiin, ja asunto-osakkeiden varainsiirtovero aleni 2 prosentista 1,5 prosenttiin. Veroprosentti määräytyy kauppakirjan allekirjoituspäivän perusteella, lakia sovelletaan takautuvasti kauppoihin tehty 12.10.2023 tai sen jälkeen. Ensiasunnon ostajien varainsiirtoverovapaus poistui 1.1.2024. Verovapauden saa, jos kauppakirja on allekirjoitettu tätä ennen. 

Omavelkainen takaus

Omavelkainen takaus vakuusmuotona voi olla hyvä vaihtoehto opiskelijalle vuokra-asunnon hankkimisessa. Omavelkainen takaus tarkoittaa, että takauksen antaja takaa vuokralaisen kaikki vuokrasopimuksen vuokraveloitteet koko vuokrasuhteen keston ajalta.

Kyläkoulusta hurmaava koti

Tykkäätkö sinäkin katsoa ennen- ja jälkeen kuvia? Erityisesti erilaisia remontti- ja sisustusprojekteja on meidän mielestä mielenkiintoista seurata. On jotenkin niin kiehtovaa katsoa kun ihmiset taitavasti luovat kauniita ja harmonisia tiloja, joskus melkein kuin tyhjästäkin! Tässä artikkelissa voit inspiroitua ennen- ja jälkeen kuvista Kruunupyyssä sijaitsevasta, Averanda LKV:n muutama vuosi sitten myydystä vanhasta kyläkoulusta.

Salong Brinkas avasi ovensa 

Kun Milla Kangas reilu vuosi sitten tuli miehensä kanssa Averandan taloesittelyyn Teerijärvelle, hänelle tuli heti mieleen,...

Arendal - pieni kaupunki suurkaupungin sydämellä

Valkoisia taloja, kirkasta vettä, valkoisia rantoja sekä kaupunki, joka ei koskaan nuku - ainakaan kesällä. Kuten alueen useimmat...

LED-valaistus vs loistoputket liikekiinteistössä

LED-valaistuksella voi säästää liikekiinteistöissä 
‌jopa 60-90 % energiakuluissa. Liikekiinteistöissä,  jossa valot on päällä 8-10 h...