Om Averanda

‌De flesta bostadsbyten bär med sej stora känslor. När man står beredd att rycka upp rötterna och så nya frön någon annanstans, är det viktigt att känna sig trygg hela vägen. När man gjort ett bostadsköp ska både känslan och de ekonomiska faktorerna kännas rätt. 

Historia

Drömmen att skapa något genuint och personligt har funnits med länge. En vision om att kunna samla allt det vi är bra på under ett och samma tak. Där alla alla aspekter av boendet får plats och bildar en helhet. Där vi kan fokusera på människan bakom varje bostadsaffär och inte bara på antalet sålda objekt. 

‌Drömmen tog form och blev till Averanda. Det känns oerhört priviligerat att få jobba utifrån våra egna värderingar, med ett koncept där vi suddar ut gränserna mellan fastighetsförmedling och boende!

Verksamhet

Averanda är en fastighetsförmedling där visioner och drömmar ständigt föds och utvecklas. Hos oss får Du hjälp med allt som rör bostadsförsäljning, bostadsköp, hyresbostäder och bättre boendemiljö - förmedlat med stil, attityd och ett varmt hjärta! 

‌Vi ser möjligheter med de flesta bostäder, tack vare vår förmåga att tänka utanför standardmodellen. Och efter snart 30 års erfarenhet av investering i bostäder, renovering och byggnadsvård, har vi sett både det ena och det andra! 

Filosofi

Hos oss på Averanda handlar det mycket om möten, och om att finna balans i tillvaron. Möten mellan människor och bostäder. Mellan människor och deras drömmar. Eller om att våga bemöta sej själv. Ibland betyder det att köpa. Ibland att sälja. Ibland både och. Och ibland behöver man hyra. 

‌Förändringar ger livskraft och nya perspektiv. Så oberoende av vilka vägval Du står inför, är vår önskan att kunna förmedla det som passar just Dig!

Arbetsmiljö

Vårt sätt att jobba är fräscht och modernt , och vi använder oss av nutida arbetsverktyg.  Administrationen och pappersjobbet sköter vi från vårt hem i Neristan i Karleby - för vårt hem är också vår arbetsplats. 

‌Vi binder oss inte till några särskilda kontorstider, och detta gör att vi är ytterst flexibla och kan anpassa oss efter Din tidtabell. 
‌‌
‌Ring alltid innan Du besöker oss, så att vi säkert finns på plats! Du når oss på tel: 050 5963122 eller mejl: info@averanda.fi

Annika Sandbacka
Företagare, Mäklare, YKV, AFM, AHM, köpvittne

Med en högre utbildning och examen för fastighetsmäklare (YKV) och som både auktoriserad fastighetsmäklare (AFM) och auktoriserad hyreslägenhetsmäklare (AHM), har jag ett brett kunnande inom mäklarbranschen. Att hålla sig uppdaterad är viktigt. I bakfickan finns en merkantil utbildning samt erfarenhet som disponent för hyreshus. Jag är också av Lantmäteriverket förordnat köpvittne. ‌‌  

‌Det här jobbet är en livsstil, och som företagare samt uppväxt i en lantbruksföretagarfamilj vet jag vilken förmån det är att få jobba med sånt som man brinner för. Jag är intresserad av allt som har med boende att göra, och det är alltid lika spännande att gå in i ett hus för första gången, känna in atmosfären och gå på upptäcktsfärd i alla vinklar och vrår! Alla hus är speciella, men de som lättast finner vägen till mitt hjärta är lite äldre hus - hus med karaktär. Din affär är dock viktig för mig - oavsett pris, typ eller läge. Averanda är en personlig mäklarbyrå med stort engagemang, där flexibel marknadsföring anpassas efter behov. 

‌Varmt välkommen att höra av dig i bostadsfrågor!


Rebecka Sandbacka

Fotograf och storyteller, Magister i medievetenskap
‌  ‌ 
‌‌Fotografering handlar för mig om att fånga känslor, äkta och ofiltrerade. Ett fotografi skall förmedla en känsla, en atmosfär. Fotografiet skall helt enkelt berätta en historia. Så länge jag kan minnas har jag varit fascinerad av storytelling, hur text och bild kan användas för att förmedla olika känslor, budskap och atmosfärer. Kamera och sociala medier har gjort det möjligt att berätta historier på ett helt nytt sätt, så det är inte längre enbart nåt som hör till böckernas värld. Alla har vi en historia att berätta, och jag vill gärna förmedla just din! ‌
Mikael Lindeberg

Företagare, investerare, elingenjör ‌ ‌

‌Jag gillar att lösa tekniska problem - som barn tog jag sönder och undersökte alla mojänger som jag bara kom åt. Till utbildningen är jag el- och automationsingenjör, och har ett brett kunnande inom teknisk konsultering och projektering. Mitt företag Fontec Ky säljer konsulttjänster till små och medelstora företag. Genom mitt intresse för ekonomi, investeringar och förädling av industri & affärsfastigheter, är jag också väl insatt i frågor som rör affärsutveckling, investerings- och lönsamhetskalkyler. Vårt 200-år gamla hus i Neristan där vi bor och är verksamma har jag totalrenoverat, och det har också blivit en hel del andra bostäder och industrihallar genom årens lopp. Att utveckla idéer som förenklar vardagen är något av en passion...och när det gäller bostäder har vi alltid som mål att ta fram det optimala i varje bostad, så att slutresultatet blir både ändamålsenligt och snyggt. ‌ ‌

Referenser

Ida Hästbacka
" I det enkla bor det vackra" tänkte jag på när Annika tog bilderna på mitt barndomshem som hon sålde. Superproffsig presentation och "nytänkande" där hon skriver en berättelse om det hon säljer eller hyr ut på sin blogg. Rekommenderar Annika varmt.

John & Eila Hagnäs
"Jag kan varmt rekommendera Averanda och Annika i uthyrningsfrågor. Hon tar tag i uppdragen med säkra tag. Ett brett kontaktnät och branschkunnande gör att saker och ting händer."

L Skog
"...dina nätsidor för Averanda är bland de bästa jag sett! Väldigt bra bilder och bra beskrivningar! Blir ju frustrerad av andra fastighetsförmedlingars hemsidor, svåra att hantera och bilderna inte det bästa! Averandas sidor är personligare och lätta att läsa och tolka! Jag var ofta inne och kollade under vårvintern! En väldigt hemtrevlig nätsida har ni!! Tack än en gång, och lycka till med fortsatt business! "

S Immonen
" Allt var bra - jag kunde inte föreställa mej hur snabbt försäljningen skulle gå! " / S Immonen

L & E Sarin
" Annika har hyrt ut våra fastigheter i flera år, och vi är nöjda med hennes tjänster."

E Vestö
" Via Annikas sida hittade jag mitt första egna hem som ja köpte i oktober 2015, och med hjälp av Annika gick allting så fort och smidigt. Allting kändes tryggt och bra från första stund tills hela köpet kom igenom, alla frågor fick ett bra svar! Jag vill varmt rekommendera Annika till alla som funderar på att sälja/köpa hus! "

Michael, Jakobstads Bogser Ab
" Vi har varit mycket nöjda med samarbetet. Alltid trevligt bemötande, uthyrningarna har gått smidigt & problemfritt. Vi är mycket nöjda stamkunder! "

A & M Dahlbacka
“ Vi behövde hyresgäster till vår lägenhet och anlitade Annika. Vi beskrev kort vad vi önskade och efter några dagar hade hon hittat rätt personer åt oss. Vi har varit jättenöjda, både med hyresgästerna och med hur förmedlingen gick till.”

Olav Nilsson
" Annika har under flera års tid skött om uthyrningen av min fastighet i Öja. Hon har sökt efter lämpliga hyresgäster och diskuterat med dem om vad det innebär att bo i ett egnahemshus på landet. Man har gått igenom det ekonomiska och säkerställt att hyresgästen har möjlighet att bo kvar även en längre tid och ta ansvar för fastigheten under den tid hyreskontraktet är i kraft. Med sin kunskap har hon rätt snabbt hittat nya hyresgäster när någon flyttat bort. Efter att ha åtagit sig uppdraget har hon skött allt från att visa fastigheten till att skriva kontrakt. Hon har även skött om överlåtelsen av fastigheten till nya hyresgäster samt tagit emot nycklar från tidigare hyresgäster. I samband med det har hon granskat att fastigheten varit städad och i motsvarande skick som vid överlåtelsen. Hyresgästerna har också varit nöjda med att ha en opartisk och sakkunnig förmedlare att diskutera med. "

N Kronlund
" Försäljningen gick jättebra, hade inte trott att huset skulle vara sålt inom en månad. Du Annika är bra som mäklare och jättebra på att fotografera hus både inomhus och utomhus i alla vinklar. Dessutom var det bra att jag inte var hemma när du gjorde ditt jobb, då affären gick igenom vid första ögonblicket. Tack för gott samarbete! Kan nog ge reklam åt såna som vill få såld eller vill köpa hus att de kontaktar dig, du har nog reda på vad du håller på med. "

Nyman
Köp - Hyra - Försäljning - Uthyrning - Allt går smidigt genom tryggt samarbete med Annika!