Tjänsterna

Averanda är en fastighetsförmedling där visioner och drömmar ständigt föds och utvecklas. Hos oss får Du hjälp med allt som rör bostadsförsäljning, bostadsköp, hyresbostäder och bättre boendemiljö - förmedlat med stil, attityd och ett varmt hjärta!

Du som vill köpa

Hur ser ditt drömhem ut? Söker du ett hus med stor trädgård? Ett modernt, inflyttningsklart boende? Eller kanske vill du helst hitta nåt förmånligt att renovera och fixa, nåt som ligger lite avskilt?

‌Ibland hittar man rätt genast,  ibland tar det längre tid och man prövar sig fram. Medan man söker, lönar det sej att också titta på sådana bostäder som inte genast verkar intressanta. Man lär sig under tiden, och kan låta sökkriterierna smalna efter hand. 

‌Ifall du vet hur ditt boende ska se ut men du har ont om tid eller det känns om om det inte kan hittas,  är du välkommen att ge oss ett köpuppdrag så letar vi fram ditt drömhem! 

‌‌ ‌Vi har ofta också bostäder till salu som inte marknadsförs offentligt - ring och hör dig för!

Du som vill sälja

Först träffas vi och ser på bostaden. Vi berättar om vårt sätt att arbeta, och ger en värdering byggt på marknadsläget, vår erfarenhet och förverkligade köpesummor inom marknadsområdet.  

‌Vi ser varje bostad (och människa) som unik och aktar oss för standardmallar. Vi erbjuder skräddarsydda koncept och inleder alltid vårt försäljningsarbete med att göra en grundlig kartläggning. På det sättet kan de eventuella faktorer som fördröjer försäljningstiden minimeras.

‌Presentationen är en viktig del av processen, och vi avsätter mycket tid till att ta fram snygga bilder och beskrivande text. Vi gör vårt yttersta för att ta fram det som gör just din bostad attraktiv!

Du som vill hyra ut

Averanda hjälper hyresvärdar och hyresgäster att på ett tryggt och effektivt sätt hitta varandra. Som hyresvärd kan du lämna processen helt i våra händer, och avsätter därmed tid till annat du hellre vill göra! 

‌Vi anser oss vara goda människokännare, och har under årens lopp förädlat konsten att kunna matcha rätt hyresgäst med rätt bostad. Det är trots allt en hel del som ska stämma - även husbolaget, grannar, läget samt marknadssituationen bör tas i beaktande för att ett hyresavtal ska bli optimalt. 

‌Vi jobbar hela tiden utifrån dina önskemål, och står till tjänst i den omfattning du vill. 

Du som vill hyra

Vill du bo bekvämt och beymmerslöst är hyresboende en utmärkt boendeform! Det kan vara rätt lösning i så gott som alla livsskeden - både för ett permanent boende eller kortare tid. 

‌Föredrar du att bo i centrum med all service på gångavstånd? Eller skulle ett boende med havet och naturstigar i närheten kännas mera rätt? Kanske pendlar du till jobbet och funderar på att hyra en liten etta som andra bostad? 

‌Sänd in din ansökan och berätta för oss hurudana önskemål du har, så kavlar vi upp ärmarna och söker efter en lägenhet som passar dina behov!

Kanske behöver du i sökskedet hjälp med att tänka kvadratsmart och kartlägga utrymmesbehovet? En kalkyl över renoveringskostnaderna då du hittat drömboendet? Eller ett bollplank när du funderar om det lönar sig att byta värmesystem? Vi kan även stå till tjänst med planering av el och annan husteknik.


Averanda finns till hands 
‌i den utsträckning du önskar.

Varje bostadsaffär är liksom varje livssituation unik, och som mäklare är det ett verkligt privilegium att få bistå kunderna i de stora beslut som ett bostadsbyte innebär!Har du frågor angående ditt boende? Ring mej, så träffas vi och pratar mera!

050 5963 122

Funderar du på att sälja din bostad?

Boka en kostnadsfri värdering

Ett värderingsbesök är alltid kostnadsfritt, och du får en muntlig, realistisk värdering samt uppskattad försäljningstid för ditt hem.  Vi tror på öppenhet och ärlighet, och ger inte orealistiska värderingar bara för att vi hoppas du ska välja oss till mäklare. Vi vill jobba yrkesmässigt i varje situation och vara värda ditt förtroende. 


Prislista

Fastigheter

Förmedlingsarvode för fastigheter: 3,5 % av köpesumman, inkl.moms 24% eller enligt överenskommelse. Minimiarvode 3 000 €. Arvode för fritidsobjekt alltid enligt överenskommelse. 
‌I försäljningsuppdraget ingår alltid försäljningsvärdering, fotografering samt lätt städstyling. Tilläggstjänster: virtuell styling, luftfoton. 

Lägenheter

Arvodet för förmedling av lägenheter är fast enligt följande: 
‌1 900 € / ettor 1 r 
‌2 600 € / tvåor 2 r 
‌3 500 € / treor 3 r 3 700 € / större än 3 r samt radhusbst
‌Priserna innehåller moms 24%. 
‌I försäljningsuppdraget ingår alltid försäljningsvärdering, fotografering samt lätt städstyling.  
‌Tilläggstjänster: virtuell styling, luftfoton. 

Uthyrning

Förmedlingsarvode för uthyrning av bostadslägenheter är en månads hyra. Moms 24 % ingår. Arvode för förmedling av affärsutrymmen är en månads hyra + moms 24%. I uthyrningsuppdraget ingår alltid värdering, fotografering samt lätt städstyling, granskning av kredituppgifter. Tilläggstjänster: virtuell styling.

Köpvittnestjänster

Köpvittnesarvode 120 € moms 0% + km ersättning ifall 20 km överskrids.

Värderings-, konsult- och övriga tjänster

En muntlig värdering är alltid kostnadsfri. Värderingsuppskattning för bank, bouppteckning mm samt skriftlig värdering eller uppgörande av köpebrev avgiftsbelagda tjänster 150 € - 500 € enligt omfattning. 
‌‌Övriga tjänster enligt offert.

Dokument

Lagfartsintyg 15 € moms 0% Gravationsbevis 15 € moms 0% Fastighetsregisterutdrag 15 € moms 0% 
‌Karta 15 € moms 0%