Du som vill köpa

Att finna sin plats på jorden...vissa vet precis vad de vill ha. Andra prövar sej fram. Och att hitta hem får faktiskt ta lite tid! Hur ser din drömbostad ut? Söker du ett gammalt hus med stor trädgård? En modern trea mitt i stan? Eller kanske vill du helst hitta nåt förmånligt att renovera och fixa, nåt som ligger lite avskilt?

Medan man söker, lönar det sej att också titta på sådana bostäder som inte genast verkar intressanta. Man lär sej mycket under tiden, och kan då låta sökkriterierna smalna efter hand. Vi har ofta också bostäder till salu som inte marknadsförs offentligt - ring och hör dig för!   

Averanda finns till hands i den utsträckning du önskar. Kanske behöver du i sökskedet hjälp med att tänka kvadratsmart och kartlägga utrymmesbehovet? En kalkyl över renoveringskostnaderna då du hittat drömboendet? Eller ett bollplank när du funderar om det lönar sig att byta värmesystem? Vi står också enligt behov till tjänst med olika inredningsplaneringar samt planering av el och annan husteknik.

Läs mer om bostadsinvestering ---->

Du som vill sälja

Först träffas vi och ser på bostaden. Vi berättar om vårt sätt att arbeta - du berättar om dina planer. Vi ger en värdering byggt på marknadsläget, vår erfarenhet och förverkligade köpesummor inom marknadsområdet. Värderingen blir sen ditt beslutsunderlag. Känns det tryggt? Stämmer kemin? Vill du anlita oss? Då har vi ett gott utgångsläge!

Vi ser varje bostad (och människa) som unik och aktar oss för standardmallar. Vi erbjuder skräddarsydda koncept och inleder alltid vårt försäljningsarbete med att göra en grundlig kartläggning. På det sättet kan vi göra vårt yttersta för att ta fram det som gör just din bostad så attraktiv, och minimera eventuella faktorer som fördröjer  försäljningstiden.

Presentationen är en viktig del av processen, och vi avsätter mycket tid till att ta fram snygga bilder och beskrivande text. I
 regel marknadsför vi via Etuovi, vår hemsida, sociala medier och eventuella andra nätkanaler som lämpar sig väl.

Funderar du på att sälja din bostad? Ring oss, så träffas vi och pratar mera!  

 Du som vill hyra ut

Averanda hjälper hyresvärdar och hyresgäster att på ett tryggt och effektivt sätt hitta varandra. Som hyresvärd kan du lämna processen helt i våra händer, och avsätter därmed tid till annat du hellre vill göra!

Vi anser oss vara goda människokännare, och har under årens lopp förädlat konsten att kunna matcha rätt hyresgäst med rätt bostad. Det är trots allt en hel del som ska stämma -  även husbolaget, grannar, läget samt marknadssituationen bör tas i beaktande för att ett hyresavtal ska bli optimalt.  

Vi jobbar hela tiden utifrån dina önskemål, och står till tjänst i den omfattning du vill. Vi granskar naturligtvis kredituppgifter hos de sökande, och tillsammans gör vi en utvärdering där du innan vi gör upp kontrakt godkänner den blivande hyresgästen.

Exempel på andra tjänster som vi erbjuder i samband med uthyrning är  hyreshöjningar, förädling av bostäder i form av renoverings- och elarbeten, flyttstädning. 


 Du som vill hyra 

Vill du bo bekvämt och beymmerslöst är hyresboende en utmärkt boendeform! Det kan vara rätt lösning i så gott som alla livsskeden - både  för ett permanent boende eller kortare tid. Föredrar du att bo i centrum med all service på gångavstånd? Eller skulle ett boende med havet och naturstigar i närheten kännas mera rätt? Kanske pendlar du till jobbet och funderar på att hyra en liten etta som andra bostad?

Sänd in din ansökan och berätta för oss hurudana önskemål du har, så håller vi ögonen öppna och kan meddela när lämplig lägenhet dyker upp!

 Länk till hyresanökan ---->